Monday, November 17, 2014

Entry ke 5 《senggugut》

Adeq Wati | 8:55 PM |

Assalammualaikum,

Berkesempatan untuk entry ke 5...nak borak pasal masalah senggugut. Mmg dari zaman skolah ku alami senggugut yg kronik.  Tiap2 bulan kal time "makcik" ni datang ku mood nak makan orang je...
Kal kat umah tu siap bertungku dgn besi timah yg abah buat sendal pintu. Air panas letak dlm botol. .dah cam org dlm pantang bertungku...
Panadol tak jalan..pil kaler pink tu yg kononnye untuk period paid pun x jln...menanggung je la...
Sekarang ni je la baru betul2 jumpa penawar nye..bila ku amalkan GLA Shaklee. Tak abis sebotol pun lg blh rasa kesannye.

GLA ni bukan je untuk period pain, boleh jugak untuk mengimbangi tahap hormon kita, membantu membetulkan kitaran haid,  meringankan simptom senggugut dan byk lagi kebaikannya.

Nak rasa sdri keberkesanannye?
Meh order dgn saya!
WhatsApp/wechat 011.1289.8636

Friday, November 14, 2014

Penangan PD

Adeq Wati | 5:08 AM |

Assalammualaikum,  slmt mlm !
Ku kembali bersiaran stlh mengharungi minggu yg sgt sibuk bila partner ku bercuti ke Vietnam. Badan mcm nak dibelah 4 untuk buat semua kerja dlm satu masa.

Mujur ku ada sumber energy iaitu Mr PD.  Tak brp letih walaupun kena ulang alik berapa kali pun. Walau tangan asyik melekat di stereng, walau kaki asyik menekan minyak...cuma x berkesempatan nak sharing atau update blog.

Cerita pasal PD ni ku lebih suka campur ngan sunquick pastu dok shake ngan ayaq sejuk bedu...perhhhh rasa cam kat salji gitu.....

Ku ingat lagi 1st time ku try PD ni time bulan puasa lepas..time sahur wajib sediakan untuk anak bujang skli...memula dia x suka sbb ku bg x campur apa2...tp mmg berkesan kat dia sbb blk skolah siap blh main lagi...x letih katanye...

So esoknya ku buatkan lagi campur sunquick....slurpppp...sedap katanye....Alhamdulillah itu antara penyumbang anak bujang dpt puasa hampir penuh...yg tertinggal sbb dia x sihat je..

So ku sarankan pada sapa2 yg keja ala2 dispatch cam ku ni try la PD ni... Alhamdulillah customer2 ku pun puas hati dgn PD ni...

Jom cuci mata skit tgk testimoni ni :)



Monday, November 10, 2014

Sembelit dan najis berdarah

Adeq Wati | 10:19 PM |

Assalammualaikum,
Entry ke 3 ni dpt ku curi masa tgh lunch.  Smlm call mak kat kg. macam biasa tanya khabar..Konsistent ke tidak ambik set sendi, set slim...Alhamdulillah. ..
Tya jugak khabar satu2 nye adik bujang ku..
Mak kata resdung dah ok sikit...idung dah tak merenyam...bila dah ok skit mula la dia malas nak mkn supplement.  Ku mintak mak suruh jugak dia mkn....
Satu lagi masalah dia sembelit dan berak berdarah pun dah ok. Mak kata dah tak ngadu susah berak dah. Last month ku balik kg ku bagi anak ku punya mealshake yg baru ku guna 3 sudu tu ke adik ku.  Alhamdulillah.  

Hati lapang bila kesan positif. 

Gara2 berlari pejam mata

Adeq Wati | 4:56 AM |

Day 2 ku berblog

Baru pas pekena Nasi kukus ayam dara berempah...konyang...Alhamdulillah. 

Nak jadikan citer tgh ku bersantap berseorangan kat dapur comel ku..princess ni berlari ke ruang tamu ke dapur...tetiba entah round yg ke brp dia wat pulak aksi berlari sambil pejam mata. ..then keceppekkk..jatuh...siap pakej idung berdarah sbb langgar dinding....

Meraung la jugak dlm 15 saat...pastu camtu la blk...

Anak ooo anak

#anugerahterindah

Sunday, November 9, 2014

Langkah pertama !

Adeq Wati | 2:30 AM |
Assalammualaikum,
Alhamdulillah dgn izin NYA akhirnya aku wujud dlm arena blog ni...thanks pada sis Mas yg sudi tlg aku bagi nyawa kat blog ni...

So sbg permulaan aku juz nak citer yg basic2 je la...knp nama blog aku vit's castle...sapa adeq wati..bla bla bla. ..Hehehe

Vit's castle....hmmmm...actually aku pilih castle sbb aku suka dgn citer2 dongeng...yg ada princess...huhu...abaikan kal meluat..

Knp aku guna nama adeq wati? Simple je...Adeq tu panggilan untuk aku dlm family. Xde yang special pun...masa kat skolah pun konon2 ada la grup..then mmg bff pun panggil adeq...tu je..nothing special..

So for the 1st entry ni tu je la yg aku nak merapu...Insyaallah 2nd entry aku akan citer serba sedikit camne aku blh terjebak dlm bisnes..sesuatu yg aku sdri x sangka. .inikan pulak la family aku yg tau aku ni mmg xde jiwa bisnes. ..Jeng3...sapakah orang yang mengheretku ke dunia bisnes? ?? Seperise!!!

 Ok jumpa lagi in next episode..Assalammualaikum.